Antal portioner: 8
Ingredienser
4 dl kidneybönor
2 dl finhackad dill
4 msk torkade bockhornsklöver
5 dl finhackad bladpersilja
2 dl finhackade korianderblad
6 dl finhackad persiska gräslök (går även bra med salladslök)
1 dl matolja
2 st finhackade gula lökar
800 g grytbitar av lamm, 5-6 cm tjocka
salt
svart peppar
gurkmeja
7-8 st torkade limefrukter
(Jag köper en paket i affären som finns på den alla grönsaker som vi behöver, allt är klart)
Gör så här
Tvätta och hacka alla grönsaker fint. Stek grönsakerna och torkade bockhornsklöver i stekpanna med 1 dl olja till att börja med, i ca 45 min. Under tiden du steker grönsakerna behöver du tillsätta olja då och då för att smaken ska bli godare. grönsakerna kommer att mjukna och mörkna och det ska de göra. Se bara till att det inte bränner vid. Rör om ofta. Ställ åt sidan.
Hacka och stek löken i olja och gurkmeja i en gryta. Tillsätt köttet och låt stekas runt några minuter. krydda med salt och peppar.
Tillsätt grönsakerna och torkade lime, skär några hål i limen innan.
Tillsätt vatten så du precis täcker grytan, uppskattningsvis 7-9 dl vatten. Tillsätt 2 tsk salt rör om. Lägg på ett lock och låt koka på 3ans värme i 2 timmar minst.
Efter 2 timmar: smaka av, lite mera limejuice behövs kanske. Tillsätt lite mera vatten om det behövs. Tillsätt röda kidneybönorna på. Låt sjuda på 2ans värme i 2 timmar till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar